”Amanda inspirerar VARJE individ till ett friskare liv. Hon anlitas flitigt av företag, elitidrottsklubbar och privatpersoner. Amanda är Dietist och Personlig tränare och har en bakgrund inom friidrott på elitnivå, vilket gör att hon kan ge professionell kost- och motionsrådgivning i grupp eller individuellt.”

 

I våras så sökte jag efter en person som kunde hjälpa mig med maten. Eftersom vi tränar cirka 3 pass om dagen är det väldigt viktigt att veta vad man ger sin kropp för bränsle för att orka med. Därför så googlade jag faktiskt upp flera stycken olika personer både i Göteborg och Stockholm. En av personerna var just Amanda.

Jag kollade in på hennes hemsida och fastnade direkt. Hon är en fd friidrottare, tränat på elitnivå i 10 år och har vunnit sju stycken SM- titlar.

Jag hörde av mig till henne för att se om hon var intresserad av att hjälpa mig. Tyvärr så var hennes höst oklar om vad som skulle hända, så därför så tackade hon nej.

För några veckor sedan så slog det mig att jag chansar att höra av mig till henne igen och det slutade med ett möte förra veckan.

Jag ska med min blogg göra inlägg om Amanda som kommer att inspirera er att ta kontakt med henne. Igår fick jag ett 4 veckors mat schema. Mat schemat är konkreta måltider vilket jag verkligen har behov av. Att räkna kalorier är jobbigt för mig och det har blivit så mycket fokus på det.

Här är ett exempel på hur en frukost kan se ut:

Frysta hallon, ½ dl

Solrosfrön, 1 msk

Lättmjölk 2 dl

Fiberhavregrynsgröt 1,5 dl

1 skiva grovt bröd tex Kornell från Pågen

Becel, 1 tsk

Ägg, kokt 1 st

 

Igår så testade jag en av hennes måltider. Det var grillspett med köttfärs, bulgur, grönsaker och tzatziki. (Självklart är det hemmagjord tzatziki). Det var verkligen så gott! Syrran fick också smaka och hon var verkligen imponerad hur gott det var.

Vem har sagt; ”bara för att man ska äta nyttigt så är det mindre gott…”

Så här blev resultatet.

IMG_1489

Amanda har gjort ett fantastiskt jobb med mitt matschema och nu är det min tur att göra mitt! Ska bli så kul att se hur min kropp mår om 4 veckor….

Glöm inte att kika in på hennes hemsida

KLICKA HÄR

Amanda Ottordahl