Efter en veckas tid i Kina säger jag till Karin; ”detta är första gången i hela mitt liv som jag inte ätit protein på en hel vecka”.

Det är några saker som jag vill dela med mig när man åker till Kina. Eftersom jag aldrig har varit i Kina så hade jag inga förväntningar alls på hur det skulle vara. Inga förväntningar på maten, kulturen, människorna eller vädret. Men redan första dagen vi anlände till Kina så började det komma upp mer och mer saker som, ja, inte riktigt passar mig som person…

Maten

Hmm, som jag skrev i inledningen så har maten varit ett litet problem för många av spelarna. Det är inte riktigt som i Sverige. Det finns inget ordentligt bröd eller kött av något slag. Man kan tänka sig att kycklingen inte är så svår att få tag i men det är det. Jag var överlycklig när jag beställde kyckling och curry med ris, men lika fort blev jag besviken när maten serverades. Det var kyckling med ben och inte riktigt det jag är van vid. Som tur är har frukosten varit okej eftersom jag tog med mig lite bröd och müsli som jag skulle ha till mellanmål. Båda två blev perfekt att äta till frukosten. Sammanfattningsvis så har jag under sex dagar, lunch och middag, ätit sallad, potatis och frukt….Inte riktigt det min mage är van vid…
Nästa gång vi åker till Kina (lär inte vara den sista gången) kommer jag ta med mig mer mat-mat. Janne hade med sig packade vakuum påsar med mat. Typ sådana man har när man är ute och vandrar.

Språket

Tyvärr kommer jag inte kunna göra något åt detta elände. Jag kan inte kinesiska och antagligen kommer jag inte att lära mig det på några månader. För det första så är det ytterst få personer som kan engelska och för det andra så är den på en väldigt låg nivå, nybörjarnivå… Under resans gång har både jag och Karin känt att våran engelska inte är det skarpaste. Eftersom många speciellt här i Kina inte är så duktiga på engelska så sänker man sin egen nivå till nybörjare, för att de ska förstå en. Men med detta har det resulterat att vår engelska inte är på så högst nivå längre…(läsa engelska bok är nog ingen dum idé…) Natten mellan måndag och tisdag så fick jag fruktansvärt ont i halsen. Jag blev otroligt orolig att jag skulle bli sjuk. Jag är inte ofta sjuk men när jag blir sjuk då blir jag rejält sjuk (ex hjärnhinneinflammationen). På tisdagen när jag vaknade mådde jag pyton och kollade igenom min ”läkarväska med läkemedel”. Jag hittade halstabletter men kände att jag behöver något starkare. Jag och Karin försökte att få reda på om det fanns ett apotek i närheten och efter mycket om och men så fick vi en beskrivning. När vi väl kom till apoteket så kunde de inte engelska och jag försökte förklara. Vi hade fått ett ord som vi skulle visa. På lappen stod det ”sore throat” och på kinesiska ”喉咙痛”. Jag hoppades att det skulle räcka men tyvärr det gjorde det inte. Jag och Karin stod nog där i 5 minuter och försökte förklara med ord och med gester men inget fungerade. Vi gick hem och jag vilade hela eftermiddagen och tog massa c-vitamin, halstabletter och hals spray. Vi hoppades på det bästa inför onsdagen (kvaldagen).  Onsdagen kom och mina böner blev besvarade. Jag hade inte ont i halsen längre!

Erfarenhet

Jag har lärt mig att jag inte kan äta så mycket pasta och inget protein alls. Jag och Karin har taget ett steg mot rätt riktning. Vi har lärt känna varandra på banan ett steg till, vi har utmanat oss till en ny nivå med vårt tålamod eftersom det har blåst orkan här, vi har spelat i en huvudturnering och tagit oss ur gruppen på en Grand Slam och sist men inte minst vi har blivit 320 poäng rikare vilket menas att vi har hittills 1848 poäng på 11 turneringar tillsammans. Jag är sjukt stolt över Karin som min partner. Men självklart hade vi inte gjort det utan Wesley och alla som har hjälpt oss med små saker som ex boende, träningsmöjligheter med mera…

Om cirka 1,5 h så åker vi vidare till Thailand för att spela vår sista turnering detta året på världs touren. Turneringen är i Phuket och det är en Open turnering. Mer om hur det går senare… Trevlig helg mina vänner!

 

”lite bilder från Kina vistelsen”

IMG_1385 IMG_1389 IMG_1392 IMG_1393 IMG_1394 IMG_1396 IMG_1414 IMG_1415 IMG_1413 IMG_1423 IMG_1424 IMG_1425 IMG_1428 IMG_1429