Stina och Tessan som jag bor med här i Malmö började i måndags med att detoxa sina kroppar. Jag har funderat länge på detta och jag tänkte jag skulle göra detta när vi har det lite lugnare träning, typ som i december.

Detox betyder avgiftning och att man följer ett visst kostprogram. Det som man gör är att man rensar kroppen på alla olika gifter och slaggprodukter man stoppar i sig dagligen. Man brukar göra en sådan här kur från 2 veckor upp till 4 veckor. Jag tänkte göra den i 1-2 veckor.

Det är ju verkligen en speciell kost man ska följa och en av sakerna är att man inte ska dricka kaffe. Jag är ju beroende av mitt morgonkaffe och eftermiddagskaffe. Vet inte hur det ska gå men det ska gå. Har jag väl bestämt mig så går jag all in.

Det som är bra om man gör en detox är:

1) Man blir piggare: När din kropp rensas från gifter och slaggprodukter tar den lättare upp alla nyttiga ämnen vilket leder till att kroppen känns lättare och du får mer energi. Ofta känner man sig piggare redan efter ca. en vecka

2) Du känner dig friskare: När du gör en detox äter du mycket frukt och grönsaker som innehåller C-vitamin som hjälper till att stärka ditt immunförsvar vilket gör att du blir friskare.

3) En glad och nöjd mage: Om tidigare haft problem med uppsvälld och gasig mage så kan du efter en detox-diet ofta märka att det försvinner. Detta beror på att du äter mat som låter tarmarna arbeta samt rensar ut gammalt slagg som kan ligga kvar inuti tarmarna.

4) Du sover bättre: Människor som lider av sömnsvårigheter kan få bättre och djupare sömn efter en detox-diet.

5) Slätare och friskare hy:En utrensning av slagg hjälper cellerna i din hud att förnya sig och gör att din hy får mer lyster och kanske även ser fastare ut.

6) Vackrare och glansigare hår:Det är inte omöjligt att hårkvaliteten förbättras efter en detox och det kan kännas glansigare och friskare.

7) Färre celluliter: En del upplever efter en detox att celluliterna minskar. Kombinerar du din detox-diet med regelbunden motion så har du ännu större chans till detta.

8) En sundare och mer hälsosammare livEn av de stora fördelarna med en detox-diet är att det kan hjälpa dig att förbättra dina matvanor till en mer sund och hälsosam livsstil.

9) Ett längre liv: En hälsosam livsstil bestående av rätt föda, en glad mage och en kropp i balans ökar dina chanser till ett långt och friskt liv.

Det är ju en del som jag kommer ha nytta av speciellt så nu kommer det vara upp till bevis. Har någon av er testat detta? Berätta hur det gick för er. Positivt vs negativt.

Trevlig lördag!

detox_diet_130098068