Igår var det söndag och då var det åter igen dags att förberedda veckan med mat. Men denna veckan är kortare här i Malmö eftersom jag åker till Göteborg på onsdag kväll. Vi ska nämligen spela NEVZA internationella turnering. Jag nämnde om den turneringen i ett gammalt inlägg. (HÄR ). Jag kommer att befinna mig i Götet från onsdag till måndag. Det ska bli såå skönt att komma hem!

Tillbaka till igår, vad lagade Nina denna gång…Jo, det ska jag berätta. Jag lagade pastagratäng och en brödlimpa. Pastagratängen smakar precis som den ser ut…Gott!! Brödlimpan har jag smakat på och herregud vad gott det var!

 

IMG_1293

IMG_1291 IMG_1290

Ingredienser

7 dl pasta
500 g köttfärs (nötkött 5%)
1 st purjolök
500 g krossade tomater med chili smak
2 st vitlöks klyftor
100 g ost (riven ost)
kryddor = salt, peppar, chilipeppar

Tillagning

1. Koka pastan enligt anvisningar.

2. Sätt ugnen på 250 °.

3. Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn. Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med purjolöken.

4. Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med kryddor

5. Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.

Brödlimpan ser ut på följande sätt:
IMG_1294
IMG_1295

Ingredienser

 2 dl havregryn,
5 dl fullkorn dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
2tsk bikarbonat
en nypa havssalt
3 msk honung
4 dl yoghurt (jag tog naturell yoghurt 3%)
enstaka pumpafrön på toppen

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop alla torra ingredienser.
3. Tillsätt honung och yoghurt.
4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten.
5. Strö över med pumpafrön
6. Lägg in formen i ugnen 45-60min.
Bon Appettit….