Här kommer den sista rätten denna veckan som jag kommer att rotera mellan. Jag rekommenderar den starkt. Den var verkligen jättegod. Här har ni bilderna och receptet.

IMG_1261 IMG_1262 IMG_1263 IMG_1264

 

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 st äpplen
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 tsk hackad färsk röd chili
  • 2 msk jordnötssmör
  • rivet skal och saft av 1⁄2 st lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 1⁄2 dl Kelda® mellangrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1⁄2 tsk salt

Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Jag använde råris till detta.

e28a64db-24f4-4513-85f8-64cc0b76673e

 

BON APPETIT!!