Våren 2003 kom min första förälskelse. Min idrottslärare Annika Rattner (tack Annika, utan dig hade jag aldrig börjat denna underbara sport!!!) från Tyska Skolan tog med hela klassen till beachhallen i Högsbo för att testa på något helt nytt (… nu finns den inte kvar, men det har byggts en ny i Kviberg).

När jag klev in i hallen kände jag svettlukten, värmen, människorna och jag tänkte direkt att ”här kan jag bo”. Hela min gymnasietid spenderade jag all min tid i denna hall. Så fort vi hade en håltimma från skolan åkte jag hit för att bolla.

Sommaren 2007 spelade jag med Jessika Ekman och fick min första debut på den svenska touren. Jag kommer ihåg när vi var i Umeå och jag såg Karin spela med Jessika Sandberg. Min tanke var ”vilken dröm att få spela med Karin”. Men tankarna försvann fort eftersom jag aldrig trodde att jag hade en chans med henne. Det var ju ändå Karin Lundqvist.

Nina1 Nina4

Den sommaren träffade jag Wesley för första gången. Jag kommer ihåg när han sa till mig att jag borde komma till Brasilien för att träna med Karin och Angelica (dåvarande landslaget). Jag var ynka 19 år och visste knappt något om livet. Jag kommer ihåg att pappa var väldigt skeptisk till att jag skulle åka helt själv till ett annan kontinent med personer jag inte kände alls.

Jag tog ändå chansen och fick leva min dröm i två månader. Jag är överlycklig att jag fick chansen att testa på livet som beachproffs som 19-åring.

Bild 6

Efter två skador i bagaget så står jag här starkare än någonsin med den bästa comebacken någonsin. Som grädde på moset så har jag titeln landslagstjej. Hur coolt är inte det?!

Det är bara mig själv jag har att tacka för att jag står där jag gör idag. Det har hänt mycket de senaste åren men jag har tagit mig i kragen och idag kom belöningen.

Känslan att vara landslagstjej är helt otrolig! Jag kan knappt fatta det. Jag och Karin förtjänar verkligen detta och vi har absolut inte fått något gratis. Vi har kämpat, kämpar fortfarande och det kommer att gå vägen.

Med detta vill jag säga att det GÅR att följa sin dröm som beachvolleyspelare. Man behöver verkligen inte ta den långa vägen som jag har gjort, men det går och det kommer jag att bevisa om och om igen.

Kramar

IMG_7453