De senaste dagarna har jag varit väldigt trött i huvudet. Jag kände efter två, tre gånger innan jag skrev huvudet för oftast är det kroppen som blir först trött. Men träningarna har gått framåt och de senaste träningspassen har jag fått till anfallen. Jag slår till bollen högre och har fått till mer vinklar. Men bara för att kroppen vet vad den ska göra så betyder det inte att den mentala delen hänger med.

Jag ser det så här, tränar så tränar man!. Man tänker inte på något annat, man släpper alla problem, bekymmer och sina ”känslor” vid sidan av banan. Detta är något som jag vill/kommer att sträva efter att kunna göra. I dagsläget så har det gått upp och ner. Igår morse exempel så kände jag redan från första klivet på banan att mina tankar inte var där. De senaste dagarna har jag vaknat av beachvolley, inte kunnat sova en hel natt utan vaknat med jämna mellan rum och gjort beachvolley rörelser i sömnen så att jag vaknar. Lite roligt om jag tänker efter…

I natt har jag inte heller sovit i sträck men jag är klarare i huvudet. Så därför ser jag fram emot träningen om 45 minuter.

Tankarna har slagit mig om det är någon slags av överträning, mentalt.

Definitionen av överträning är följande, man kan säga att det är en obalans mellan träning och återhämtning och det resulterar med uttröttningssymptom. Jag säger inte att jag är övertränad men jag behöver en break och hitta en lugn plats där jag får energi. Det kan vara från familj, vänner, gå en promenad på strande, läsa en bok osv. Tyvärr har jag inte hittat den källan här i Brasilien. Det är mycket lättare i Sverige eftersom alla är runt om kring mig. Men mitt uppdrag är att hitta den när jag är på resande fot eftersom det kommer att bli mycket resande och jag kommer inte vara hemma så mycket. Var får ni eran energi från? Berätta, ge mig tips.

Nu ska jag gå ner till träningen.

Ha en underbar fredag mina vänner.

images

// N.G