När jag har varit här i Brasilien så har jag varit ”omringad” av personer som äter kosttillskott. Både Tora, Karin och systrarna Thurin äter tillskott. Med det sagt så har jag blivit väldigt intresserad av vad är tillskott och varför ska jag använda det? Behöver jag det? Är det bra för kroppen?.

Jag har forskat lite i detta. Det som är viktigt att veta är att detta är ett tillskott vilket menas att du ”saknar” något som du bör få i dig, speciellt efter träning.

( Jag är fortfarande väldigt ny inom detta område så om det är något som inte stämmer, hojta till. Vill verkligen inte ha fel information liggandes på hemsidan)

 

Så varför använda kosttillskott?

Efter mycket av det jag har läst och hört av många personer (idrottare) så är det viktigt att veta varför du tar kosttillskott. Jag, till exempel kommer att använda det för att jag  inte får i mig den mängden av näringsämne som jag borde. Varför använder just du? Den största boven för mig är proteinkällan. Efter träningen är det viktigt att du får i dig protein inom en kvart för att bygga upp dina muskler.

Nu i december kommer jag att jobba mycket och träna mycket. Så därför kommer jag att ta hjälp av kosttillskotten. Till en början kommer det att vara protein och gainer.

 

Exempel på två dagar som kan se ut i december:

Träning 1 pass och jobb

Frukost: Ett grovt bröd med pålägg, 2 ägg, kaffe
Efter styrka: Gainer
Lunch: sallad/kött/fisk/kyckling
Mellanmål: 1/2 kvarg med funlight eller proteinschake + banan
Middag: pasta/kött/fisk/kyckling
Kvällsmat: 1 kvarg med funlight

Träning 2 pass

Frukost: Ett grovt bröd med pålägg, 2 ägg, kaffe
Efter intervall: 1 banan+proteinchake / en smörgås + proteinshake.
Lunch: sallad/kött/fisk/kyckling
Mellanmål: 1/2 kvarg med funlight
Middag: pasta/kött/fisk/kyckling
Efter beachvolley: proteinschake

(detta mat schema är bara för december månad)

I och med detta så vill jag välkomna min nya sponsor  Gymtillskott till mitt team. Det ska bli ett sannt nöje att få samarbeta med de. Under resans gång kommer jag att tipsa om deras produkter. Jag kommer även att ha olika utlottningar och tävlingar. Så håll utkik=)!

Klicka på loggan nedan för att komma till deras sida. Mycket nöje!